De flesta trendfärger den här säsongen är ljusa, mjuka och sköna.Vi ser att smörgult, babyblått och mintgrönt är stort. Lavendel ,röda ,svarta och vita nyanser kommer också att ta mycket plats i modet.
Många tycker nog att de här mjuka ,ljusa färgerna  är lite lättare att styla eftersom de inte sticker ut så mycket i ett mönstrat klädesplagg.

Blommönstret är ett klassiskt mönster är extra trendigt. Ses i alla olika färger och till och med i denim och på alla plagg, från byxor till klänningar, skor och  väskor.

När du väljer mönster spelar storleken på mönstret roll. Väljer du för stort mönster om du är nätt i din skala är det stor risk att mönstret tar över och tvärt om ,om du är större i din skala och väljer ett litet mönster som sitter tätt blir intrycket av mönstret något mycket och rörigt.

Intensiteten i färgerna kan också påverka hur vi upplever mönstret. Toppen från @anotherstories är ett bra exempel på hur någon  med  mjuka dämpade toner  i sin personliga färger kan bära säsongens  blommiga trend.

Här kommer många  olika  blommönster i fina färger på  klänningar  från butikerna HM , Gina Tricot och MQ Marqet att  välja på.