Pantone Colour of the Year 2014 Radiant Orchid

En del av er kommer att älska, en del av er kommer inte att älska Pantone 2014 färgval. radiant orchid är inte rent lila eller rent rosa utan mer en rosalila nyans som kan vara något svårbestämt

Tillhör du dom som har en kall hudton är radiant orchid en fin färgnyans. Du kan mixa och matcha med andra toner av rosalila för att få en elegant toniton look. Varför inte mixa med en livfull röd eller en klar violett om du vill ha en djärv färgkombination! Att matcha radiant orchid till basfärger som grått, marinblått eller svart är helt rätt oavsett om du är på väg till jobbet eller festen.

För er som har en varmare hudton rekommenderas att mixa med varmare toner och undvika att ha radiant orchid för nära ansiktet. Tips är att mixa den med neutral lila(purple) då det är en universal ton som passar många. Använd radiant orchid på exempel skor och väskor som en komplementfärg. Vill du ha mer dramatiskt färgval kan du testa att matcha med lime, varmt röd eller med olika nyanser av grönt. Det blir också mycket snyggt att mixa ihop med basfärger som taupe/kitt eller en chokladbrun nyans.
Källa: Colour me beautiful