Svart,svart och annan svart
För många av oss är den svarta färgen ett säkert kort. Svart är en av våra mest använda färger trots att det är en tung färg. Då jag i samband med färgrådgivningar ofta får diskutera ämnet svarta klädesplagg får jag höra många olika förklaringar som: Det finns bara svarta kläder i butikerna! Svart är färgen som passar till allting! Man ser smalare ut i svart! Alla har svart! Svart är enkelt och säkert! Känner du igen dig?
En del tycker att det hjälper dom att se tuffa ut medans andra tycker att om jag klär mig i svart så sticker jag inte ut och syns inte. Det är motsägelsefullt eller hur?
Generellt kan man dela in oss i tre grupper:25% av oss kan bära upp svart nära ansiktet, 25 % av oss kan bära svart med hjälp av makeup och dylikt och 50% av oss är helt enkelt finare i en annan färgnyans.
Marinblått,mörk grå,buteljgrönt och mörkt brunt är utmärkta alternativ till svart som ger intryck av att göra dig lika smal men betydligt vackrare då färgerna inte är riktigt lika tunga. Även att klä sig ton i ton i en ljusare färgskala gör att du ser längre och smalare ut.
Vill man ändå bära svart kan man tänka på vilket material man väljer. För att ge ett mjukare intryck så är alla typer av stickat,både syntetiskt och ren ull,likaså tweed ett bra val.Glansiga tyger såsom silke och satin glänser och reflekterar ljuset. Ett annat förslag är att visa lagom med hud mellan ansiktet och skärning på överdelen.
Hur många svarta plagg äger du?
Bild: Eget arkiv och Colour me beautiful