Färgen vit symboliserar början på något nytt och står för ärlighet, livet samt den goda kraften. Det är kanske inte konstigt då att vitt är en av säsongens trendigaste nyans. Vitt på vitt är sommarens look ett tips är att blanda olika material men också genom att mixa med att olika toner av krämig nougat eller grå nyanser så skapar men ett fräscht och somrigt intryck

Det finns många nyanser av vitt. Tillhör dom som har en varmare underton på din hy är mjukare toner som krämvit och Ivory att föredra. Den riktigt kritvita nyansen är mest klädsam om man tillhör den kalla färgskalan eller vill skapa kontraster. Överlag kan man säga att mjukare nyanser av vitt är mer klädsamt och förlåtande på dom flesta av oss!

· Tänk på val av tyg olika material skapar olika effekter t.ex. ger Indisk bomull, linne, chiffong, spets eller mjukt stickat ger ett mjukare intryck. Skräddade plagg och stelare bomulls tyg skapar en tuffare look. Viktigt att tänka på är att tyget följer din kroppsform och passar din stilpersonlighet

· Vitt skjorta el blus på jobbet? Satsa då på kvalitet och bra passform. Tunt och för genomskinligt val av tyg ger inte ett seriöst och professionellt intryck på en arbetsplats.

· Ljusa nyanser ger intryck av mer volym. Om t.ex. dina höfter är ditt problemområde och du vill bära vita dina vita jeans tänk då på att bära ett klädesplagg som går ner över höften och inte slutar där du har din bredaste punkt.

· Glöm inte att ta hand om dina vita kläder på rätt sätt; fläckborttagningsmedel och val av tvättmedel. Det gör att den vita nyansen håller sig och ser bra ut längre. Urtvättade och gulgrånade nyanser av vit ger inte det fräscha intrycket som vi helst vill förmedla.

Bild: Wella Professional

.