Jeans för dig

En av vårens stora trender är att klä sig i jeans från topp till tå. Alla har vi minst ett par jeans i garderoben. Många av oss har märkt att vi bara älskar vissa par, medan andra ligger i det närmaste oanvända. Genom att välja modell på dina jeans efter din kroppstyp kan du fylla din garderob med jeans du verkligen vill använda!

Ett tips är då att tänka på kvaliteten / vikten på tyget. I fel tyg kommer du att känna dig fel, men i rätt tyg kommer du att stråla!

Tjock och tung denim håller formen och är väldigt slitstarkt så det passar bäst för raka kroppstyper.

Är du kurvigare ska du satsa på mjukare, smidigare denimtyger som kommer att följa med i kroppens rörelser.

Ett par jeans i rätt modell kommer att sitta bra överallt (de ska varken glipa i midjan eller kräva att du går ner tre kilo) och får dig att känna dig säker på att din kroppsform kommer till sin rätt.

BOOTCUT

Med sina något utsvängda ben har bootcutjeans blivit en klassiker som i år kommit tillbaka efter flera år av raka och slimmade modeller.

De flesta kroppstyper vinner på att klä sig i bootcutjeans, men riktigt bra är de för dem som är något smalare upptill än nertill i sin kroppsform

Stylingtips

Illusionen av smalare och längre ben, som du får med bootcutjeansen, kommer att bli ännu tydligare om du kombinerar dem med högre klackar! En bredare klack är skönare och tack och lov en av vårens nya favoriter.

BOYFRIEND/VIDA BEN

En manligare jeansmodell vi har sett de senaste åren som hänger kvar.

Passar bäst för er som är mer rak eller något större överdel än underdel i sin kroppsform

Stylingtips

Kör på en avslappnad stil med platta sneakers (det finns en uppsjö av olika spännande

varianter ute nu!) och en enkel topp, eller bryt av med mer feminina detaljer som höga klackar och figursydda överdelar.

SKINNY

Skinnyjeans håller sig fortfarande kvar som den mest moderiktiga modellen – men är de rätt för dig?

För er som är raka i sin kroppsform är det en perfekt modell, och alla som ligger i den nätta skalan är det ett utmärkt val

Stylingtips

Ballerinaskor och boots som slutar vid vristen är en trendig kombination. Kombinera dina skinnyjeans med längre överdelar för en så slank siluett som möjligt, men se till att din topp slutar antingen över eller nedanför den bredaste delen av kroppen!

Bild Skyltfönster från Nk och Mango