Börjar det bli dags att uppdatera garderoben för säsongen – då får vi inte glömma att tänka på tyget!
Vilket material du väljer i dina plagg kan hjälpa eller stjälpa en hel outfit…

Bomull
Länge har t-shirten i bomull varit en stapelvara i våra garderober och det är alltid värt att investera i bomullst-shirts av god kvalitet för att säkerställa att de behåller passformen så länge som möjligt.
Skjortan är också en av våra stapelvaror där det är viktigt att tänka på kvaliteten. Titta efter skjortor med en andel polyester eller elastan då de håller formen bättre. Se till att din skjorta passar perfekt, inget är värre än en gapande skjortknäppning!Spets
Kommer i många former och är en stor favorit hos både de dramatiska, klassiska och romantiska stilpersonligheterna.
Hur du väljer att kombinera dina spetsar kan ge en uppsjö av olika uttryck, allt från en dramatisk vintage-look till flickaktigt flirtig.
Med spets behöver du inte tänka lika mycket på dina accessoarer då spetsen i sig är en storslagen, eller förtjusande finstämd, dekoration.Chiffong
Ett fint, tunt tyg som är storfavorit hos den romantiska stilpersonligheten och gärna kan användas för att mjuka upp en klassisk stil.
En klänning eller blus i det här materialet kommer alltid att ge dig en mer feminin framtoning.Satin
Är du city chic eller romantisk är prydliga satinblusar något för dig. De lyser upp enklare plagg genom att reflektera ljus till ditt ansikte (som också får ett litet extralyft).

Satin finns i både mjukare och krispigare varianter. Här gäller som alltid att mjukare kroppsformer fungerar bättre i mer följsamma, mjuka tyger och de mer fyrkantiga kroppstyperna är snyggast i krispiga tyger med renare linje

Stickat
Ylle är ett fantastiskt material som är tåligt, inte skrynklar och självklart också håller oss varma.Stickade plagg kan du även hitta i många andra material, alla med olika fördelar och nackdelar.
Den här säsongen kan vi välja bland allt ifrån finstickade tröjor till tjocka, texturrika koftor. Se till att välja volym efter din kropp; mindre skala är finast i en liten volym, större skala ser fantastisk ut i voluminösa plagg. Källa och bilder: