Solens gula färg som ger oss ljus och gör oss glada ,den ses ofta som en ”knepig” nyans att bära. Med rätt nyans och kombination blir det en fantastisk mångsidig färg som kan förbättra både din hudfärg och ditt humör när du bär det.

Om du har en varm underton så är gul en färg som passar dig, eftersom den balanserar och harmoniserar med dina naturliga färger. Beroende på djupet och klarheten i din färg, kommer olika nyanser av gult att fungera bättre än andra.

Vilken gul är för dig?

Ju ljusare du är, desto ljusare är den nyans som du kan bära. Om du har en ljus hudton och blont hår, prova en mjuk gul som i kombination med ljusgrå eller fina nyanser av beige.

För ljus hud och mörkt hår lägg till lite kontrast genom att kombinera med en starkare nyans av gult,citrongult. Tillsammans med blåa toner får du en snygg kombination.

Om din hudton är mer medeldjup, med hår som är mellanbrunt, kommer en mer guldig nyans av gult bli bäst. Tillsammans med ljust marinblått, rost eller gråblå toner att balansera din färg vackert.

Orientaliska hudtoner kan ibland vara svåra att kategorisera som varma eller kalla – bara för att hudtonen kan tyckas mer gul, betyder inte nödvändigtvis att din underton är varm. Experimentera med färger av med rosa och lila för att se hur de påverkar din färger innan du bestämmer dig för vilken nyans av gult som är mest klädsam för dig

Mörkare och svarta hudtoner ser fantastiska ut i en djupare nyans av gul som senap eller en lättare mjuk gul nyans bärs i kontrast till en annan färg till exempel mörk marinblått eller djupt vinrött

Om du inte har en varm underton kan du fortfarande bära gult men inte allt för nära ansiktet. Ett par gula skor eller en gul väska kommer att ge din outfit en omedelbar injektion av solsken.

Osäker på vilka färger som är rätt för dig?
Färganalys kommer att berätta vad din dominerande färgkategori är, varför vissa nyanser kompletterar dig bättre och hur man kombinerar dem till maximal effekt.

Bider/källa Colour me beautiful