Den trendiga skjortklänning är inte bara en trend, den är en riktig klassiker. Så nu det är en bra tid att investera i något du kommer att ha på dig under många säsonger framöver.

Här är följer några tips för att få ut det mesta av din skjortklänning.

Om du har en midja, är det perfekt att framhäva med ett skärp. Dessa klänningar har ofta ett matchande tygbälte, men du kan enkelt lägga till ett annat skärp för att göra din outfit till din egen. Det är fantastiskt hur ett byte av ett skärp kan ge en gammal klänning nytt liv.

Om du har en rak figur eller bär lite vikt runt ditt mittparti, ska du lämna bältet, eftersom det bara kommer att framhäva det du vill dölja. Bär den istället löst; det raka snittet kommer att dölja bristen på kurvor.

Om du har något mer kurvig form blir en rak modell lite för stel då den inte följer kroppens form. Men du kan ändå bära en skjortaklänning och se fantastisk ut. Använd den som lager på lager (oknäppt) över en färgkolonn (t.ex. byxor och t-shirt) för ett mycket elegant utseende.

Mönster eller inte ? Detta beror mycket på din egen stilpersonlighet. En Kreativ t.ex kommer att älska djärva och färgglada mönster medan en City Chic föredrar något mer lugnare ton i ton färg. Att välja en vanlig, neutral färg kommer att vara hållbart lång tid framöver. Det är lätt att uppdatera ett klassiskt plagg genom att lägga till ett par nya skor eller en trendig jacka. Du kan till och med lägga till en carmisole/ fin linnetopp under för att skapa olika utseende.

Business eller avslappnad? Detta är lätt att svara på eftersom en skjortaklänning fungerar på många olika nivåer. Lägg till ett par klackar och jacka med snygga snitt för en dressad look. Byt ut skorna till tuffa sneakers , rulla upp ärmarna och lägg till en jeansjacka för ett avslappnat intryckt. Samma klänning, olika tillfällen! Spara inte skjortklänningen till de varmare månaderna eftersom den fungerar lika bra på vintern. Skikt med tjocka strumpbyxor och en stickad långärmad tröja eller en polotröja . Lägg till stövlar, en tjock päls och halsduk så blir looken lika tuff som du skulle vara i jeans och en tröja.

Foto/källa: Colour me beautiful .
* Klänningen är från www.boden.co.uk
@boden_clothing