Det finns massor av nyanser i ”burgundy”-familjen, från den mjukare rödvinen till jordnära aubergine. Välj din bästa ton av vinrött och fundera över hur du kan kombinera med andra färger för en  smickrande look. För många av oss kan den bli en utmärkt basfärg att bära med andra nyanser
Om du har mörkt hår och mörka ögon kan du kombinera med en annan djup nyans. Choklad eller Skogsgrönt kommer att se fantastiskt ut. Tillhör du dem som  har varmare toner i håret och har gyllene hudton så kan värma upp din vinröda tillsammans med en lime eller en fin aprikos nyans  för att ge härlig wow- effekt.
Om du har grått eller kalla askiga toner i håret och med rosa undertoner på huden eller kanske lätt blå nyans om du har mörk hy, kommer du att ha nytta av lite kontrast i kallare färger som babyrosa eller en snygg isblå färg.

Bild : Colour me beautiful och toppen från River Island.